"Бегущий... нечеловек"

Вчера, во второй половине дня, стала свидетелем какого-то безумного кошмара. В центре города, по улице М. Эминеску, со стороны Театральной площади в напраление Центральной площади бежала женщина лет сорока, прилично одетая, со страшно разбитым лицом. Видно, что это были следы побоев, причём свежих, а из некоторых ран выделялась кровь.

Было очень жутко и страшно, но стало ещё страшнее, когда, идя по Театральной площади, услышала сзади чей-то топот и крик стоявщих возле кофейни девушек. Я в испуге оглянулась и увидела представителя мужского пола, которого и мужчиной назать не хочется: безумное перекошенное лицо, в состоянии немалого алкогольного опьянения, нелепо шатается в беге. Он начал кричать, что «убьёт её», материться, называть кого-то «сукой», а потом начал с криком приставать ко всем, не видел ли кто, куда побежала «женщина в чёрной шапке».

Я сразу поняла, что он преследовал ту побитую женщину, которую я видела несколькими минутами ранее. Видя его состояние, я с ужасом подумала, что могло бы быть с ней, если бы он не ошибся направлением и догнал бы её. По-видимому, его не остановило бы то, что на улице в это время ходит множество людей. Но ещё ужаснее было осознать, что чувствуешь себя абсолютно беззащитной в таких ситуациях, если идёшь одна.

И ни одного представителя правоохоронных органов вокруг не было, не к кому даже было бы за помощью обратиться!

10 коментарів

Лілія Шутяк
Справді жахлива історія!
Володимир Карагяур
Ідіотизм якийсь. Деж наша брава міліція в центрі, яка хіба шо за пиво може до всіх достьобуватись.
Альберт Комарі
Так зимою пиво на вулицях не п«ють, а тоді чого по вулицях вештатись? :))
Алька Ситар
До чого тут міліція, дорогі друзі? Її ж не можна «натикати» на кожному кроці, що цілком зрозуміло. Лякає інше: це трапилось посеред білого дня, очевидно, що протягом того шляху, що п'яниця біг за своєю потенційною жертвою, свідками цього були десятки людей, левова частка з яких чоловіки. Страшно, коли залишаєшся з таким нелюдом наодинці в закритому приміщенні, але ще гірше, коли навколо є люди. І нікому до того діла нема. Зупинити вандала за психологією сучасного світу може хіба що такий же божевільний. Усі решта спроможні тільки нарікати на погану роботу правоохоронців, а в тих за традицією своя відмазка: заяви про побиття не було, значить на цього чоловіка ми ніяк вплинути не можемо. В нас взагалі, по факту, міліція може щось зробити тільки тоді, коли біда вже сталася — на упередження вони не працюють. І насамкінець: менталітет українських жінок. спотворених кулаками своїх «коханих», не навчив нас захищати себе чи то в міліції, чи вже й одразу у суді. На моїй пам'яті не пригадую жодної панянки, котра написала заяву до правоохоронців, бо її побив чоловік. Тоді, як за кордном, один синець під оком може стати і причиною для розлучення, і підставою для обмеження доступу до жінки і відповідальності чоловіка — чи то штрафу, чи то громадських робіт, чи навіть ув'язнення. Українські жінки терплячіші, за винятком тих, хто відстоює свої права качалкою чи макогоном.
Маріанна Антонюк
Алько, а ти зайди на сусідній пост і почитай коментування деякими чоловіками такого явища, як насильство в родині: t-novitski.vkursi.com/1494.html#comment7675. Це міркують освічені, культурні, соціально активні чоловіки! Чоловіки з ВКурсі.ком!!! Що тоді казати про отого п'яного з вулиці...((
Іван Білик
Кохайтеся мої милі, лиш не з москалями… (Москаль — людська особа чоловічої статі, яка описана вище). Дійсно, міліції не настарчишся, тим більше, що їм є що робити — тягати жінок, ламати стариків. Їм не цікаво утихомирювати дебошира, а то ще можна і нарватися.
Элизабет Юдас
К сожалению, такая дикость местами действительно реальна. Страшнее всего то, что более чем в половине случаев помощи ждать попросту не от кого и выходит, что остаёшься один на один с риском попасть под руку кому-нибудь подобному :(
Альберт Комарі
ПРигадую епізод, який я бачив років 15 тому. З вул. Котляревського на Театральну площу вибіг хлопець. За ним бігло чоловік п«ять, а найближчий переслідувач — із дерев»яною битою в руці. Хлопець впав на проїжджій частині, до нього підбіг «суб»єкт" із битою і кілька разів вдарив лежачого по голові. Після цього компанія переслідувачів швиденько зникла, а хлопець із залитою кров«ю головою залишився лежати на бруківці.
15 років… Театральна площа…
Схоже, не змінилося нічого…
Тадеуш Новіцкі
ТОді дружньо радіймо! Наш президент обіцяв велику амністію для в*язнів! Напевно, за таких умов треба буде озброюватися й сидіти виключно дома ;)
Наталя Зубко
а чи не задумувалися ви, звідки у нашому житті стільки ворогів, що заважають нам жити? звідки отакі ото «президенти», «міліція», «москалі», «бегущие… нелюди»?.. (список можна продовжити)
чи не своїми думками і вчинками ми їх створюємо?
чи не відзеркалюють вони часом нашу з вами духовність?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте